Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Slibruiming en hakhoutbeheer Handzamevaart in Diksmuide

Binnenkort start de VMM met de slibruiming van de Handzamevaart. Dat vermindert de kans op wateroverlast en verbetert de ecologische toestand. Op de rechteroever langs de Handzamevaart staat volgende week ook gefaseerd hakhoutbeheer gepland. Zo voorkomen we dat bomen die te zwaar worden, afkraken of ontwortelen.

Lees verder...

Green Deal Brouwers: hoe ver staan we na 2 jaar?

Bier brouwen vergt heel wat water. Daarom zoekt de Green Deal Brouwers naar oplossingen voor een duurzamer watergebruik. De resultaten na twee jaar zijn veelbelovend: de deelnemende brouwerijen verbruikten 289 080 m³ water minder in 2019 en pompten 165 661 m³ minder grondwater op.

Lees verder...

BC materials wint Climate Challenge Gold Award by VMM

De winnaars van de Henry van de Velde Awards zijn bekend! Uit maar liefst 197 inzendingen werden 17 Award-winnaars geselecteerd en vervolgens 7 Gold Award-winnaars. De Vlaamse Milieumaatschappij mocht de Climate Challenge Award uitreiken, en die ging naar de architecten achter de duurzame bouwmaterialen van BC materials.

Lees verder...

Minister Demir op werkbezoek bij VMM

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir stak vandaag de handen uit de mouwen aan het wachtbekken dat de Vlaamse Milieumaatschappij aanlegt aan de Zuunbeek in Sint-Pieters-Leeuw. Zo'n wachtbekken speelt een belangrijke rol om Vlaanderen te beschermen tegen overstromingen.

Lees verder...

Word jij 1 van de 5.000 CurieuzeNeuzen in de Tuin?

Hoe wapenen we onze tuinen, parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte? Wat maakt dat je tuin tijdens een hittegolf koel blijft? Dat onderzoekt CurieuzeNeuzen in de Tuin, het grootste burgeronderzoek in Vlaanderen naar hitte en droogte ooit. Met de hulp van innovatieve technologie brengen zij op 5.000 meetpunten een half jaar lang de hitte en droogte in kaart. De VMM is opnieuw trotse partner van de CurieuzeNeuzen.

Lees verder...

Grondige slibruimingen in Maaseik

De VMM start vandaag met een grondige ruiming van de Bosbeek in Maaseik. Dat zorgt ervoor dat de waterbodem grondig herstelt waardoor het water beter kan worden afgevoerd binnen de bedding. De slibruiming is een van de cruciale maatregelen om overstromingsschade in de centra te voorkomen.

Lees verder...

Binnenkort meer water door Diest dankzij slibruiming Oude Demer

In Diest start de VMM op 25 januari met de slibruiming van de Oude Demer. Deze saneringsruiming zorgt ervoor dat de waterloop zich ecologisch kan herstellen, een cruciale zet voor de waterhuishouding van de Demer. Deze slibruiming zorgt ervoor dat er in de nabije toekomst meer water via de Demer door Diest kan stromen.

Lees verder...

Slibruiming Trawool

In Vilvoorde heeft de VMM 2 wachtbekkens die heel belangrijk zijn bij hevige neerslag. Door het water hier tijdelijk te bufferen, voorkomen we overstromingen in Vilvoorde en Machelen. Om voldoende water te kunnen blijven bergen, wordt vanaf 1 februari 3360m³ slib geruimd uit de kleine vijver Trawool.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.