Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Nieuwe resultaten debieten waterlopen en grondwater

Op 62% van de locaties zijn de grondwaterstanden zeer laag (30%) tot laag (32%) voor de tijd van het jaar. Ook in meer dan de helft van de meetlocaties van het oppervlaktewaterdebiet worden lage tot zeer lage waarden voor de tijd van het jaar geregistreerd. Dat wijst op een duidelijk drogere toestand dan wat we op het einde van een gemiddelde winter verwachten.

Lees verder...

Ruiming vestinggrachten Menenpoort in Ieper

De VMM start dit najaar met de ruiming van 12.000 kubieke meter slib in de vestinggrachten van de Ieperse Menenpoort. De werken waren al eind 2018 gepland, maar doordat er meer potentiële explosieven aanwezig blijken over een grotere oppervlakte, werden de nodige veiligheidsmaatregelen genomen en de geplande ruimingsmethode grondig aangepast. De werken pakken verstoppingen, vissterfte, algengroei en zwerfvuil aan.

Lees verder...

Woningpas uitgebreid met waterinfo

Moet je aansluiten op riolering of zelf je afvalwater zuiveren? Die info vind je voortaan op jouw digitale woningpas. Ook nieuwe waterkeuringsattesten en rioolkeuringsattesten (vanaf 1 januari 2021) krijgen een plaatsje op de woningpas. Zo krijg je als eigenaar beter zicht op de waterhuishouding van jouw woning.

Lees verder...

Vier Wereldwaterdag met de Vlaamse Waterdagen

22 maart is het Wereldwaterdag en dat laten we niet zomaar voorbijdrijven! We bundelen de diverse initiatieven rond waterbeheer, -kwaliteit en beleving in de Vlaamse waterdagen van 20 tot 28 maart 2021. Wandelen of een fietstocht met je bubbel, of gewoon online vanuit je zetel. Er is voor elk wat wils op www.waterdagen.be.

Lees verder...

Nieuwe resultaten debieten waterlopen en grondwater

Op 54% van de locaties zijn de grondwaterstanden zeer laag (28%) tot laag (26%) voor de tijd van het jaar. Ook voor oppervlaktewater zijn op 55% van de locaties de debieten zeer laag (21%) tot laag (34%) voor de tijd van het jaar. Voor een niet onbelangrijk deel van de grondwaterpeilen en debieten in de onbevaarbare waterlopen blijven de peilen en debieten een stuk lager dan wat we op het einde van een gemiddelde winter verwachten.

Lees verder...

Ontdek de otter

Zien we de otter binnenkort terug in Vlaanderen? Ontdek het op de ottertentoonstelling waarvan de VMM trotse partner is!

Lees verder...

Informatiedrempel fijn stof overschreden

Er worden vandaag (03/03/21) hoge fijnstofconcentraties (PM2.5 en PM10) gemeten in de lucht. De informatiedrempels van 35 µg/m³ PM2.5 en 50 µg/m³ PM10 (als glijdend 24-uurgemiddelde) werden deze nacht en deze morgen overschreden in het Vlaamse gewest.

Lees verder...

Overschrijding fijn stof informatiedrempel

Op dit ogenblik (donderdag 25/02) worden overal in Vlaanderen hoge fijnstofconcentraties (PM10) in de lucht gemeten. We verwachten dat de concentraties nog minstens 24 uur hoger zullen zijn dan de informatiedrempel van 50µg/m³.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.