Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Opvolging vissterfte Demer- en Dijlebekken

Door de recente zware overstromingen is er nu een gebrek aan zuurstof in de waterlopen in het Demer- en Dijlebekken, met heel wat vissterfte tot gevolg. Een combinatie van het overstorten van ongezuiverd rioolwater en afgestorven organisch materiaal in de overstroomde gebieden en wachtbekkens zorgt ervoor dat de waterkwaliteit sterk achteruit gaat. De lokale hulpdiensten, provinciale en Vlaamse waterbeheerders en diensten zijn op het terrein actief om verdere schade aan de waterlopen te beperken. De waterkwaliteit wordt 24/24 op 9 locaties opgevolgd.

Lees verder...

Tussentijdse evaluatie Vlaams Luchtbeleidsplan 2030

Uit een eerste evaluatie van het Vlaams Luchtbeleidsplan 2030 door de VMM in opdracht van Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir blijkt dat de luchtkwaliteit de laatste jaren systematisch verder verbeterd is en dat het respecteren van de Europese norm voor stikstofdioxide (NO2) in zicht is. Omdat de realisatie van enkele doelstellingen nog onzeker is, moet de uitvoering van de maatregelen voor wegverkeer, landbouw en houtverwarming versterkt worden.

Lees verder...

Kritieke overstromingen in Demerbekken

Boven de centrale en oostelijke bekkens zoals het Demer-, Dijle-, Maas-, Netebekken is er vorige week plaatselijk tot meer dan 100 mm regen gevallen. In de provincies Limburg en Vlaams-Brabant zijn de waterpeilen hierdoor sterk gestegen en doen zich nog kritieke overstromingen voor langs de traag reagerende waterlopen.

Lees verder...

Kritieke overstromingen in Demerbekken

Boven de centrale en oostelijke bekkens zoals het Demer-, Dijle-, Maas-, Netebekken is er de voorbije dagen plaatselijk tot meer dan 100 mm regen gevallen. In de provincies Limburg en Vlaams-Brabant zijn de waterpeilen hierdoor sterk gestegen en doen zich nog kritieke overstromingen voor langs de traag reagerende waterlopen in het Demerbekken.

Lees verder...

Kritieke overstromingen in het Demer-, Maas- en Dijlebekken

Boven de centrale en oostelijke bekkens zoals het Demer-, Dijle-, Maas-, Netebekken is er de voorbije dagen plaatselijk tot meer dan 100 mm regen gevallen. In de provincies Limburg en Vlaams-Brabant zijn de waterpeilen hierdoor sterk gestegen en doen zich nog kritieke overstromingen voor langs de traag reagerende waterlopen.

Lees verder...

Kritieke overstromingen in Demer-, Dijle-, en Maasbekken

Na de immense hoeveelheid neerslag van de voorbije dagen is het intussen op de meeste plaatsen droog. Boven de centrale en oostelijke bekkens zoals het Demer-, Dijle-, Maas-, Netebekken is er de voorbije dagen plaatselijk tot meer dan 100 mm regen gevallen. In de provincies Limburg en Vlaams-Brabant zijn de waterpeilen hierdoor sterk gestegen en doen zich momenteel nog steeds kritieke overstromingen voor.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.