Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Lancering samenvoorzuiverelucht.eu

Lancering samenvoorzuiverelucht.eu

28-09-2021
De voorbije 3 jaar werkten 5 partners uit Vlaanderen en Nederland samen in het Europese Interregproject 'Zuivere Lucht’ aan oplossingen om de (binnen)luchtkwaliteit te verbeteren. Vandaag stelden we onze resultaten voor op het slotevenement rond burgerwetenschap. Eén van de belangrijkste realisaties is de nieuwe website samenvoorzuiverelucht.eu.

Meer en meer mensen willen weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit en hoe die kan verbeterd worden. Met onze nieuwe website willen we burgers en lokale overheden aanmoedigen om zich te informeren over luchtkwaliteit en ook zelf actie te ondernemen.

Naar samenvoorzuiverelucht.eu »

Samen werken aan binnen- en buitenluchtkwaliteit

Slechte luchtkwaliteit is volgens het Europese Milieu Agentschap de belangrijkste oorzaak van vroegtijdige sterfte in Europa. Het probleem is het grootst in dichtbevolkte steden. Binnen het grensoverschrijdende ‘Project zuivere lucht’ zetten we daarom in Antwerpen en Den Haag lokale experimenten op om de invloed van de buitenlucht op de binnenlucht in kaart te brengen en waar mogelijk schadelijke stoffen te vermijden. In Antwerpen gebeurde dit in 5 scholen en in Den Haag met buurtbewoners. Tijdens al de experimenten werd de voornaamste doelstelling bereikt: “het creëren van bewustzijn bij burgers over de problematiek van vervuilende lucht”; de basis om ook echt mee aan de slag te gaan. Ontdek het zelf in het projectfilmpje over de living labs in Antwerpen en Den Haag!

Deze nieuwe website en het Project zuivere lucht kwamen mee tot stand dankzij het Europese subsidieprogramma Interreg Vlaanderen-Nederland

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.