Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Zenneterrassen in opbouw

Zenneterrassen in opbouw

13-09-2021
De VMM werkt in Halle mee aan een beleefbare Zenne. De Zenne was vroeger vaak verscholen achter een haag of een hek, maar daar wordt nu verandering in gebracht! We zijn bezig met de bouw van de Zenneterrassen, waar elke waterliefhebber de waterloop kan (her)ontdekken.

De terrassen worden gebouwd in het Koning Albert I Park en het verlengde ervan, Leide. Het derde terras ligt in de woelkom van de voormalige en meer afwaarts gelegen Eizingenmolen. De terrassen variëren van heel toegankelijk tot heel avontuurlijk. Hiermee geeft het project ook invulling aan een van onze doelstelling om waterbeleving te verhogen en iedereen meer te betrekken bij het waterbeleid.

De aanleg van de Zenneterrassen past binnen een groter project om de Zenne weer een plaats te geven als waterloop in de stad. In project ‘Zennevallei’ werken de stad, provincie, Regionaal Landschap Pajottenland & Zennevallei en Vlaanderen samen om een wandelpad langs en nabij de Zenne open te stellen. Stroomopwaarts doen ook Beersel, Sint-Pieters-Leeuw en Drogenbos mee. De VMM wil ook in andere gemeenten terrassen integreren, we zijn o.a. bezig in Lembeek.

Bekijk het filmpje van Halle Nieuws.

 

 

Nieuwsgierig? Surf dan zeker eens naar zinderendezenne.be.

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.