Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Freatisch grondwater gestegen

De situatie van het freatische grondwater is nog steeds lager dan normaal: op 4 oktober zijn er op 65% van onze meetlocaties lage of zeer lage grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. De regen die in Vlaanderen viel vanaf 23 september zorgde wel voor een stijging van de grondwaterstanden en de debieten van de onbevaarbare waterlopen.

Lees verder...

Tweede projectoproep Proeftuinen Droogte

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir maakt opnieuw 4 miljoen euro vrij voor innovatieve projecten die waterschaarste in Vlaanderen te lijf gaan. Samenwerkingsverbanden van minstens drie bedrijven die op een duurzame manier (her)gebruik van water in de bedrijfsvoering opnemen, kunnen tot uiterlijk 30 september 2020 een projectsubsidie aanvragen bij de VMM. Deze oproep is onderdeel van de Blue Deal die de Vlaamse Regering in juli, op initiatief van minister Demir, goedkeurde.

Lees verder...

Hoge ozonconcentraties

Gisteren, maandag 10 augustus, werden hoge ozonconcentraties in de lucht gemeten. De Europese informatiedrempel van 180 microgram/m3 werd op 18 plaatsen in Vlaanderen overschreden. Vandaag blijven de ozonconcentraties hoog en worden opnieuw overschrijdingen verwacht.

Lees verder...

Hoge ozonconcentraties

Gisteren, zondag 9 augustus 2020 werden hoge ozonconcentraties in de lucht gemeten. Vandaag blijven de ozonconcentraties hoog en worden opnieuw overschrijdingen verwacht van de Europese informatiedrempel in het noorden van het land.

Lees verder...

Heb jij een idee voor de Bellebeek?

In februari startte de VMM met een participatieproject in het stroomgebied van de Bellebeek. Ondertussen werden al meer dan 100 ideeën, maatregelen en oplossingen ingediend op de website. Ga eens neuzen of dien zelf een idee in voor begin september!

Lees verder...

Samen voor een klimaatbestendige Warmbeek

Beken en rivieren eindigen niet aan de grens, maar vragen integendeel een krachtige gestroomlijnde aanpak voor het hele stroomgebied. Daarom slaan 13 Vlaamse en Nederlandse partners de handen in mekaar voor een gemeenschappelijke visie op de Warmbeek-Tongelreep.

Lees verder...

Grondwaterstanden stabiliseren

De afgelopen weken daalden de absolute freatische grondwaterstanden minder snel dan in de drogere maanden daarvoor. Voor de tijd van het jaar zijn er begin juli 61% lage of zeer lage grondwaterstanden.

Lees verder...

5,75 miljoen euro voor wateroplossingen in landelijk gebied

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir wil de problemen met water in landelijke gebieden samen aanpakken met landbouwers en andere spelers in de open ruimte. Met het landinrichtingsproject ‘Water-Land-Schap’ investeert Demir de komende jaren 5,75 miljoen euro in verschillende waterinitiatieven.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.