Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Grondwater herstelt zich grotendeels

De overvloedige neerslag van de voorbije maand februari vertaalde zich in een inhaalbeweging in de grondwaterstanden die bijna overal in Vlaanderen beduidend stegen. Dat blijkt uit de nieuwe resultaten van de Vlaamse Milieumaatschappij.

Lees verder...

Veel grondwaterstanden blijven laag

De aanvulling van het grondwater verloopt normaal voor de tijd van het jaar, maar de stijgingen zijn niet sterk genoeg om de lage grondwaterstanden van de voorbije maanden te compenseren. Met 72,1 % blijven de meeste standen dan ook laag voor de tijd van het jaar.

Lees verder...

Participatieproject voor waterproblemen Heulebeek

Overstromingen of droogte zijn geen onbekende fenomenen meer, ook niet voor de Heulebeek. Om waterschaarste, wateroverlast en de waterkwaliteit nu en in de toekomst aan te pakken in Kortrijk, Kuurne, Ledegem, Moorslede, Wevelgem en Zonnebeke start de Vlaamse Milieumaatschappij samen met de deelnemende partners een project in het stroomgebied van de Heulebeek. Daarvoor ondertekenden de partners vandaag het charter "Samen naar een Riviercontract voor het stroomgebied van de Heulebeek".

Lees verder...

Naar een riviercontract voor de Dommel

Veel rivieren in Vlaanderen zorgden in het verleden al voor overstromingen. Dat geldt ook voor de Dommel. Gelukkig is er de laatste jaren al veel gebeurd om het overstromingsrisico te verminderen. Toch blijft de kans op wateroverlast bestaan. Hoe is het nu eigenlijk gesteld met het overstromingsrisico in de gemeenten Lommel, Peer, Hechtel-Eksel en Pelt? En zijn we klaar voor de toekomst?

Lees verder...

4 miljoen euro om waterschaarste bij langdurige droogte aan te pakken

Vlaanderen investeert meer dan 4 miljoen euro in innovatieve projecten die waterschaarste in periodes van droogte kunnen inperken. Dat besliste de Vlaamse regering op voorstel van Vlaams minister Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme Zuhal Demir. De zogenaamde ‘proeftuinen droogte’ bestaan vooral uit het (her)gebruik van water en samen een strategische watervoorraad aanleggen. De VMM staat in voor de begeleiding van de projecten.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.