Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Naar een riviercontract voor de Vliet-Molenbeek

Vanaf 26 maart zullen in 6 gemeenten (Asse, Bornem, Londerzeel, Meise, Merchtem en Puurs-Sint-Amands) de inwoners en alle betrokkenen een jaar lang zoeken naar maatregelen om het overstromingsrisico te verminderen. Het nieuwe participatieproject start met de lancering van een online test en ideeënplatform.

Lees verder...

Geef om drinkwater

Geef jij om water? Dan is het vandaag, op Wereldwaterdag, hét moment om daar bij stil te staan. Wereldwijd hebben nog altijd heel wat mensen geen proper drinkbaar water. Als wij de kraan opendraaien, krijgen we volop drinkwater van uitstekende kwaliteit. Als we geven om water, dan moeten we er spaarzaam en veilig mee omgaan!

Lees verder...

De VMM tot je dienst!

Hoe we kunnen samenwerken met gemeentebesturen en welke dienstverlening biedt de VMM aan… dat was het thema van 3 infomarkten voor lokale besturen. Meer dan 200 schepenen en burgemeesters kwamen ontdekken wat de VMM voor hun gemeente in petto heeft.

Lees verder...

Winnaars Groene Lente bekend

Proficiat aan Beersel, Diksmuide, Overijse, Stekene, Torhout, Beringen, Bonheiden, Harelbeke en Heuvelland. Zij zijn de laureaten van de Groene Lente, de wedstrijd voor mooie en doordachte projecten rond watervriendelijk en openbaar groen. Uit bijna 150 inzendingen, heeft de VMM deze projecten beloond met het label 'Waterproof' of 'Zonder is gezonder'.

Lees verder...

Luchtvervuiling niet enkel probleem van grote steden

Van de 20.000 deelnemers aan CurieuzeNeuzen Vlaanderen, ontvangen er zaterdag 29 september maar liefst 19.155 (dus meer dan 95%) hun resultaat. De deelnemers waren duidelijk “curieus” naar de luchtkwaliteit in eigen straat, en hebben zeer enthousiast en gedisciplineerd gemeten. De data zijn betrouwbaar en tonen – met nooit eerder gezien detail – hoe het verkeer en de ruimtelijke ordening de luchtkwaliteit in Vlaanderen beïnvloeden.

Lees verder...

Slibruiming van de Aa

Op 17 september is de VMM gestart met slibruimingswerken op de Aa in Kasterlee en Lille. De slibruiming is nodig omdat de waterloop op verschillende plaatsen verzand is.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.