Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

20.000 CurieuzeNeuzen starten met metingen op 28/4

Zaterdag 28 april starten de deelnemers van CurieuzeNeuzen Vlaanderen met de meting van stikstofdioxide in hun straat. Naast duizenden gezinnen nemen ook honderden scholen, bedrijven, verenigingen en gemeentehuizen deel. Gedurende 4 weken zullen 20.000 CurieuzeNeuzen de luchtkwaliteit in heel Vlaanderen gedetailleerd in kaart brengen. Hiertoe moeten ze een erg eenvoudige meetopstelling aanbrengen aan een raam op de eerste verdieping.

Lees verder...

52.626 inschrijvingen voor CurieuzeNeuzen Vlaanderen

Sinds 12.00u zijn de inschrijvingen voor CurieuzeNeuzen Vlaanderen definitief afgesloten. Er zijn maar liefst 52.626 kandidaten om in de maand mei de luchtkwaliteit in hun straat te meten. De kandidaten komen uit letterlijk alle 308 Vlaamse gemeenten van Voeren tot De Panne.

Lees verder...

Stookadvies door hoge fijnstofconcentraties

Er is vandaag, 3 maart 2018, veel fijn stof in de lucht. Omdat houtverbranding extra fijn stof in de lucht brengt, adviseren we om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid en op de luchtkwaliteit.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.