Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Hoge ozonconcentraties - update 25 juli

Hoge ozonconcentraties - update 25 juli

25-07-2018
Gisteren zijn in 5 meetstations van de VMM overschrijdingen gemeten van de informatiedrempel van ozon. Ook vandaag en de volgende dagen verwachten we door het warme weer hoge ozonwaarden. De ozonconcentraties worden in Vlaanderen gemeten door de VMM. Bekijk de actuele resultaten in je buurt via onze site.

Overschrijdingen

In Bree werden gisteren de hoogste concentraties gemeten, gevolgd door Schoten, Aarschot, Idegem en Gelllik.

Ook vandaag en morgen verwachten we zeer hoge concentraties met kans op overschrijdingen van de informatiedrempel (180 µg/m³). De concentraties zijn 's morgens steeds laag en pieken in de late namiddag en vroege avond.

Bekijk hier de actuele meetresultaten

 

Wat te doen bij hoge ozon?

Met baby’s, kleine kinderen en ouderen moet je extra alert zijn. Zorg ervoor dat ze voldoende water, koelte en rust krijgen.

Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling (kinderen, ouderen, personen met
ademhalingsproblemen, enz.), doen best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht tussen 12 en 22 uur. Iedereen wordt overigens aangeraden tijdens die periode
langdurige fysieke inspanningen (bijvoorbeeld joggen) zoveel mogelijk te vermijden, zeker wanneer de alarmdrempel wordt overschreden. Ozonconcentraties zijn binnenshuis gemiddeld de helft lager dan in de buitenlucht.

Je kan ook zelf je steentje bijdragen om de luchtverontreiniging te verminderen. Lees hier enkele tips voor een betere luchtkwaliteit.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.