Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Milieuverklaring 2015

We vragen als milieumaatschappij grote inspanningen van bedrijven en burgers. Logisch dus dat we zelf het goede voorbeeld geven. Elk jaar gaat de VMM engagementen aan om de duurzaamheid van haar activiteiten nog te verhogen. Die lees je in de milieuverklaring 2015.

Lees verder...

Milieu-informatie à la carte

Snel de juiste milieu-informatie of kerncijfers vinden, dat is vaak een uitdaging. Daarom bieden we via Milieurapport Vlaanderen verschillende diensten aan om jouw zoektocht makkelijker te maken.

Lees verder...

Watervriendelijke groenprojecten vallen in de prijzen

Gisteren hebben lokale besturen het tegen elkaar opgenomen in de finale van de Groene Lente. In de categorie 'Waterrobuust groen', gesponsord en mee gejureerd door de VMM, ging Brugge met de publieksprijs aan de haal. Gent, Vlaams-Brabant en Eeklo zijn de andere laureaten.

Lees verder...

Grensoverschrijdend wateroverleg Dijle en Laan

Waterlopen kennen geen grenzen. In 2015 vonden Vlaamse en Waalse waterbeheerders elkaar voor een betere samenwerking in het beheer van de Dijle, de Laan en hun zijlopen. De samenwerking werd gecoördineerd door de bekkensecretariaten van het Dijle-Zennebekken en het Demerbekken samen met Contrat de Rivière Dyle-Gete. De Vlaamse en Waalse waterbeheerders en betrokken partners wisselden er informatie uit en bespraken er concrete dossiers.

Lees verder...

Riviercontract moet overstromingsrisico verminderen

Om het overstromingsrisico in de Maarkebeekvallei drastisch te verminderen, hebben de Vlaamse Milieumaatschappij, Provincie Oost-Vlaanderen, Oudenaarde en Maarkedal de handen in mekaar geslagen. Dat engagement hebben ze in een riviercontract gegoten en op 1 december ondertekend.

Lees verder...

Nieuwe leidraad 'Pesticidenvrij ontwerpen'

Sinds 1 januari 2015 beheren alle openbare diensten (zoals gemeenten) hun terreinen pesticidenvrij. Ook voor bedrijven geldt een beperking op het pesticidengebruik. Maar hoe doe je dat ‘pesticidenvrij beheren’? Dat staat in ‘Pesticidenvrij ontwerpen’, een nieuwe brochure van de VMM.

Lees verder...

Informatieplicht overstromingsgevoeligheid

Recent kwam de informatieplicht over de ligging van vastgoed in overstromingsgevoelig gebied in de media. Die verplicht verkopers en verhuurders om kandidaat-kopers en huurders te informeren of een goed in overstromingsgevoelig gebied ligt.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.