Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Droogterapport 16 juni 2017

In heel Vlaanderen is het zeer tot extreem droog voor de tijd van het jaar. Zeker sinds eind vorig jaar is zich een droge situatie aan het opbouwen die door een uitzonderlijk droge maand april, gevolgd door een droge mei en begin van juni acuut geworden is.

Lees verder...

Veilig zwemmen in Vlaanderen

Eindelijk, de zomer is in het land en daar hoort zwemmen bij! Doe dat op een veilige manier: zwem alleen daar waar het mag en waar de zwemkwaliteit goed is. We helpen je een heel eind op weg!

Lees verder...

Ozon: informatiebericht 30 mei 2017

Maandag 29 mei werden hoge ozonconcentraties in de lucht gemeten. De Europese informatiedrempel van 180 microgram per kubieke meter lucht werd op één meetplaats in Bree overschreden. De komende dagen verbetert de luchtkwaliteit.

Lees verder...

Schitterende zwemwaterkwaliteit in Vlaanderen

De Vlaamse zwemwaterkwaliteit aan de kust en in de zwemvijvers in het binnenland was in 2016 de beste sinds 2011. Dat blijkt uit de beoordeling van de meetresultaten door de Vlaamse Milieumaatschappij. Het percentage uitstekende zwemwateren is toegenomen tot 89,8%.

Lees verder...

Pesticidenvrije projecten die inspireren!

Een speelplaats, een dorpsplein, een kerkhof,... enkele decennia geleden was het ondenkbaar om die zonder pesticiden te beheren. Maar ondertussen tonen openbare diensten in de praktijk aan dat het wel kan met een goed ontwerp en doordacht beheer.

Lees verder...

Bouw GOG Kerkebeek gestart

De VMM is gestart met de bouw van een gecontroleerd overstromingsgebied om Sint-Michiels Brugge beter te beschermen tegen overstromingen. Tegen eind 2018 kan het GOG in gebruik worden genomen.

Lees verder...

Activiteitenverslag 2016

Dit jaar is het activiteitenverslag van de VMM geen vuistdik naslagwerk, wel een beknopte infografiek met een overzicht van de kernactiviteiten en -cijfers uit 2016.

Lees verder...

Educatief pakket Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is op sommige dagen niet uit de actualiteit weg te branden. Ongetwijfeld stellen heel wat leerlingen dan vragen in de klas: “Wat is dat nu juist: fijn stof?”. Met dit educatief pakket leren kinderen van 9 tot 11 in vier razend interessante en actieve lessen alles wat ze moeten weten over lucht, de kwaliteit, de verontreiniging… Download het pakket via de link onderaan.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.