Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Nieuwe neerslagradar Houthalen-Helchteren operationeel

De Vlaamse Milieumaatschappij heeft in het Limburgse Houthalen-Helchteren een neerslagradartoren gebouwd. De neerslagradar levert gedetailleerde neerslaggegevens, waardoor de berekening van de overstromingsvoorspellingen nauwkeuriger wordt. Samen met de al langer actieve radar in Jabbeke (in beheer van het KMI) is het hele Vlaamse grondgebied zo optimaal gedekt.

Lees verder...

Vlaamse Overheid bestrijdt Chinese wolhandkrab

In Vlaanderen en in onze buurlanden is de Chinese wolhandkrab een beruchte exoot. Ze komt steeds vaker en in grotere aantallen voor. Op vraag van Vlaams minister van Natuur Joke Schauvliege werkte de Vlaamse Overheid een plan uit om de aanwezigheid van de krabben onder controle te krijgen. In Aarschot begonnen gisteren de eerste proefvangsten.

Lees verder...

Samenwerken voor een Warmbeek vol leven

Op dinsdag 4 oktober werd op Maasbekken Binnenstebuiten de integrale aanpak van de Warmbeek in de kijker gezet. Die zorgt ervoor dat de Warmbeek één van de eerste grotere waterlopen in Vlaanderen is, die voldoet aan bijna alle milieudoelstellingen. Vlaamse en Nederlandse bestuurders kwamen in Hamont-Achel kijken hoe dat juist in zijn werk gaat.

Lees verder...

Vlaanderen en Nederland gaan beter samenwerken

Woensdag 5 oktober 2016 hebben de Vlaamse Milieumaatschappij, de provincie Limburg, Watering De Dommelvallei en Waterschap De Dommel een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze samenwerking richt zich op het beheren en onderhouden van de beken en rivieren in het grensgebied Nederland en Vlaanderen.

Lees verder...

Gezond kraanwater op school

Heel wat kinderen drinken water van de kraan op school. Dat is gezond, goedkoper dan flessenwater en goed voor het milieu. Maar we moeten natuurlijk wel zorgen voor zuiver kraanwater. Met de brochure ‘Veilig kraanwater op school’ tonen we scholen hoe ze hun drinkwater gezond houden.

Lees verder...

Werken aan Verlorenkost in Gistel-Oudenburg

We starten binnenkort met werken op de linkeroever van Kamerlingsgeleed in Gistel-Oudenburg, ter hoogte van Verlorenkost. Over een afstand van 150 meter zullen we er de oever herstellen en slib ruimen. Vanaf 10 oktober moet daarbij het jaagpad langs het kanaal Plassendale/Nieuwpoort een drietal weken afgesloten worden, om de veiligheid voor fietsers en voetgangers te garanderen.

Lees verder...

Lagere ozonconcentraties in Vlaanderen

Vandaag donderdag 15 september wordt het minder warm dan de voorbije dagen. De lagere temperaturen en de toenemende bewolking zullen voor lagere ozonconcentraties (tussen 100 en 140 µg/m³) zorgen in Vlaanderen. Er worden dan ook geen overschrijdingen van de Europese drempelwaarden voorspeld.

Lees verder...

Vandaag hoge ozonconcentraties

Vandaag woensdag 14 september verwachten we hoge ozonconcentraties in Vlaanderen. De kans op een lokale overschrijding van de Europese informatiedrempel is klein, maar wordt niet uitgesloten.

Lees verder...

Hoge ozonconcentraties vandaag en komende dagen

12 september 2016 – Vandaag meten we in Vlaanderen hoge ozonconcentraties in de lucht. Ook de komende dagen verwachten we veel ozon. Vanaf morgen wordt daarom de waarschuwingsfase van het ozon- en hitteplan geactiveerd. De kans op overschrijdingen van de informatiedrempel is klein.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.