Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Winnaars Groene Lente bekend

Winnaars Groene Lente bekend

14-12-2016
Gent en Hooglede vallen in de prijzen op deze editie van de Groene Lente, een wedstrijd voor mooie en doordachte projecten rond openbaar groen. Uit meer dan 100 inzendingen, heeft de VMM deze projecten beloond omdat ze creatief en doordacht met water omspringen. Aartselaar mag de publieksprijs mee naar huis nemen.

In december is het elk jaar verzamelen geblazen voor  de groen- en milieudiensten van de Vlaanderen  voor de prijsuitreiking van de Groene Lente.  De wedstrijd van VVOG lokt ook dit jaar weer meer dan 170 geïnteresseerden naar gaststad Turnhout.

En dan de winnaars

Groene Lente 2016Gent diende een project op grote schaal in. Ze voorziet een speel- en natuurzone in het Bloemekenspark. Centraal ligt een moeras dat waterafvoer buffert dat vanaf de brandweerkazerne stroomt.

De speelsite ‘t Cringhene in Hooglede ligt wat lager dan de omgeving. Door een stukje af te graven kan de speelsite onder Hooglede Groene Lente 2016water komen te staan als de nabijgelegen beek buiten haar oevers treedt. Dat zorgt voor minder water stroomafwaarts.

Aartselaar heeft in eigen regie aan de Jan Blockxlaan een natte restzone omgetoverd in een natuurrijke wadi met wandelpad.

 

Proficiat aan alle winnaars en deelnemers!

Meer weten over pesticidenvrij beheer?

 

 

Hebben jij en je stadsbestuur een project in gedachten voor volgend jaar? Houd dan www.vvog.info goed in de gaten. Binnenkort kan je er je projecten indienen voor 2017!

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.