VMM meet luchtkwaliteit in Gent
De VMM start in samenwerking met de stad Gent met metingen van stikstofdioxide in Gent. Vanaf begin juni meten we zes maanden lang op 50 plaatsen in de stad de concentratie stikstofdioxide.
De VMM start in samenwerking met de stad Gent met metingen van stikstofdioxide in Gent. Vanaf begin juni meten we zes maanden lang op 50 plaatsen in de stad de concentratie stikstofdioxide.
Wegverkeer is de voornaamste oorzaak van ultrafijn stof, maar ook vliegverkeer kan lokaal een belangrijke bron zijn. Een verkennende studie in opdracht van de Vlaamse Milieumaatschappij toont aan dat Brussels Airport bijdraagt aan ultrafijn stof in de omgeving van de luchthaven.
Lekker en goedkoop putwater oppompen in je eigen tuin: geef toe, het klinkt aanlokkelijk. Maar is dat wel gezond? Wie putwater drinkt, moet rekening houden met een mogelijke vervuiling van het grondwater.
De Vlaamse Milieumaatschappij is gestart met het bouwen van vier visdoorgangen op de Aa in de gemeenten Kasterlee, Lille en Vorselaar. Die moeten ervoor zorgen dat de vissen opnieuw stroomopwaarts kunnen zwemmen en hun paaiplaatsen kunnen bereiken.
Als je verbouwt of de tuin aanpakt, denk je er best ook in één keer aan om je regenwater en afvalwater te scheiden. Zo voorkom je heel wat extra kosten in de toekomst. In een kort filmpje leggen we je uit hoe je dat juist aanpakt.
Met deze slogan gaat een uitgebreid partnerschap van landbouworganisaties, C.V.B.B., Vlaamse praktijkcentra en Vlaamse overheidsinstellingen zoals VMM resoluut voor het behalen van de doelstellingen voor waterkwaliteit in Vlaanderen.
Een indrukwekkende verzameling vogels, insecten, zoogdieren en planten heeft zijn intrek genomen in het gecontroleerd overstromingsgebied langs het Eeksken, op de grens tussen Lebbeke, Buggenhout en Opwijk. Reden genoeg om je wandelschoenen aan te trekken.
Elke dag opnieuw werken wij samen met jou aan het milieu van morgen. Met een gloednieuw jasje aan en enkele handige tools helpt onze voorstellingsbrochure je al een heel eind op weg.
De Vlaamse Milieumaatschappij maakt voortaan gebruik van multiparametersondes om milieu-incidenten in het oppervlaktewater op te volgen. Deze sondes kunnen we online aansturen en koppelen aan een sampler voor automatische staalnames.
Sinds eind december 2015 zijn er nieuwe en aangepaste milieukwaliteitsnormen van kracht voor een lijst van prioritaire stoffen in oppervlaktewater. Bedrijven hebben nu tot de zomer de tijd om indien nodig hun vergunning aan te passen.
De VMM, jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving.
Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.