Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Openbaar onderzoek over de ontwerplijst zwemwateren

Openbaar onderzoek over de ontwerplijst zwemwateren

24-08-2016
Elke zomer controleert de VMM in opdracht van het Agentschap Zorg en Gezondheid de kwaliteit van het zwemwater. Wil je mee bepalen waar we volgend jaar het zwemwater zullen controleren? Ten laatste op 22 september 2016 kan iedereen voorstellen en opmerkingen formuleren op de zwemwaterlijst voor 2017.

Hoe werkt een openbaar onderzoek?

Jaarlijks stellen we een ontwerplijst met zwemwateren voor aan het publiek. Gedurende 30 dagen kan iedereen voorstellen doen en opmerkingen of klachten formuleren over deze ontwerplijst.

Wat verstaan we onder zwemwateren? Vijvers, meren en rivieren waar een groot aantal mensen zwemt. Zwemmen mag er niet permanent verboden zijn. De badzones aan de kust zijn ook zwemwateren, zwembaden niet.

Hoe en wanneer kan je reageren?

Het openbaar onderzoek loopt van 23 augustus 2016 tot en met 22 september 2016. De ontwerplijst hangt ook uit in elke gemeente waar zich een zwemwater bevindt. 

Gedurende deze periode kan je voorstellen, opmerkingen en klachten over de ontwerplijst zenden.

  • per e-mail naar info@vmm.be met vermelding van het onderwerp 'inspraak zwemwater
  • per brief naar:
Inspraak zwemwater
p/a Vlaamse Milieumaatschappij
Dokter De Moorstraat 24-26
9300 Aalst

 

Met de informatie verkregen via dit openbaar onderzoek, zal rekening gehouden worden bij het opstellen van de definitieve lijst van zwemwateren.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.