Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Vandaag alweer hoge ozon

Vandaag alweer hoge ozon

25-08-2016
25 augustus 2016 – Ook vandaag kan het warme weer op verschillende plaatsen in Vlaanderen voor hoge ozonconcentraties zorgen. Vooral in het noorden van Vlaanderen is er kans op overschrijdingen van de Europese informatiedrempel.

Vandaag blijft het zeer zonnig en warm met maximumtemperaturen tot 34°C in de Kempen. Het zal minder waaien. De opstapeling van de luchtvervuiling van de voorbije dagen gecombineerd met het zeer warme en zonnige weer zal dan ook vandaag zorgen voor hoge ozonconcentraties in de lucht.

De VMM meet de ozonconcentraties in Vlaanderen. De actuele meetresultaten kan je hier live volgen.

Overschrijdingen

Vandaag is er vooral in het noorden van Vlaanderen een kans op overschrijdingen van de Europese informatiedrempel van 180 microgram/m³.

Gisteren werd op één plaats in Vlaanderen een overschrijding van de informatiedrempel genoteerd, nl. in Dessel.

Morgen verschuift die kans op overschrijdingen naar het centrum en het oosten van Vlaanderen. Vanaf het weekend zou de overschrijdingskans gevoelig kunnen dalen.

Wat te doen bij hoge ozonconcentraties?

Doe geen zware fysieke inspanningen tussen 12.00u en 22.00u. Ozon kan de gezondheid schaden. Met baby’s, kleine kinderen en ouderen moet je extra alert zijn. Lees hier wat je kan doen in droge periodes met veel ozon.

Je kan ook zelf je steentje bijdragen om de luchtverontreiniging te verminderen. Enkele tips voor een betere luchtkwaliteit.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.