Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Prachtige biodiversiteit aan het Eeksken

Een indrukwekkende verzameling vogels, insecten, zoogdieren en planten heeft zijn intrek genomen in het gecontroleerd overstromingsgebied langs het Eeksken, op de grens tussen Lebbeke, Buggenhout en Opwijk. Reden genoeg om je wandelschoenen aan te trekken.

Lees verder...

VMM in een nieuw jasje

Elke dag opnieuw werken wij samen met jou aan het milieu van morgen. Met een gloednieuw jasje aan en enkele handige tools helpt onze voorstellingsbrochure je al een heel eind op weg.

Lees verder...

Nieuwe normen gevaarlijke stoffen van kracht

Sinds eind december 2015 zijn er nieuwe en aangepaste milieukwaliteitsnormen van kracht voor een lijst van prioritaire stoffen in oppervlaktewater. Bedrijven hebben nu tot de zomer de tijd om indien nodig hun vergunning aan te passen.

Lees verder...

Toestand onbevaarbare waterlopen

Vandaag dinsdag trok een regenzone over Vlaanderen waardoor er plaatselijk tot 25mm neerslag is gevallen. Het gaat vooral om het zuiden van het Bovenscheldebekken, het Denderbekken en het Dijlebekken. Daar worden nu op verschillende locaties wachtbekkens gevuld. De kans op kritieke overstromingen lijkt klein.

Lees verder...

Nieuw rapport kosten voor riolering

Duurzaam onderhoud en verdere uitbouw van riolering kostte in 2014 gemiddeld 49 euro per Vlaming. Dat rapporteren de gemeenten en intergemeentelijke rioolbeheerders. Lees meer in het rapport 'Kosten voor riolering'

Lees verder...

Milieuverklaring 2015

We vragen als milieumaatschappij grote inspanningen van bedrijven en burgers. Logisch dus dat we zelf het goede voorbeeld geven. Elk jaar gaat de VMM engagementen aan om de duurzaamheid van haar activiteiten nog te verhogen. Die lees je in de milieuverklaring 2015.

Lees verder...

Milieu-informatie à la carte

Snel de juiste milieu-informatie of kerncijfers vinden, dat is vaak een uitdaging. Daarom bieden we via Milieurapport Vlaanderen verschillende diensten aan om jouw zoektocht makkelijker te maken.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.