Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

VMM in actie voor bever in de Bosbeek

In de Bosbeek in Opglabbeek is een bever zeer actief. Zijn dam doet het waterpeil stijgen. Een rattenbestrijder van de VMM zal nu een sifon plaatsen waardoor het water kan blijven doorstromen én de bever zijn dam terug zonder problemen kan dichten.

Lees verder...

Regenwater gebruiken? Doe het slim én veilig

Gebruik je regenwater om te poetsen of het toilet door te spoelen? Dat is slim, want regenwater is goed voor het milieu én je waterfactuur. Maar regenwater is geen drinkwater: het is niet geschikt om mee te koken of te douchen. Daarom moet je regenwater en kraanwater altijd apart houden. De campagne ‘Gezond water, ook jouw zorg’ onderstreept het belang van veilige waterleidingen in huis.

Lees verder...

Sportterreinen pesticidenvrij beheren doe je zo

In het Koning Boudewijnstadion hebben we meestal alleen oog voor de spelers op het veld. Maar vandaag waren alle ogen gericht op het veld zelf: die perfecte grasmat, hoe doe je dat? En vooral: hoe doe je dat pesticidenvrij? Ook VMM gaf er informatie en praktisch advies.

Lees verder...

Autoloze zondag succes voor de luchtkwaliteit

Zondag 20 september kon je fietsen en wandelen in de autovrije centra van wel 33 steden en gemeenten. De autoloze zondag was niet alleen een succes door het prachtige weer. Ook de positieve impact op de luchtkwaliteit was duidelijk te merken.

Lees verder...

Klimaatrapport 2015

In welke mate is de klimaatverandering nu al zichtbaar in Vlaanderen en België? Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst? De antwoorden op deze vragen lees je in het MIRA Klimaatrapport 2015, dat werd samengesteld in samenwerking met experten van de KU Leuven, VITO en het KMI.

Lees verder...

Waterregulator: terugblik op 2014

In het activiteitenverslag van de Waterregulator geven we je een overzicht van de belangrijkste activiteiten in 2014. Ook de opdracht van de Waterregulator, het reguleringsmodel en de interne werking komen aan bod.

Lees verder...

Nieuwe vistrap op de Poekebeek

Begin augustus zijn de werken gestart voor de aanleg van een vistrap in de Poekebeek in Poesele (Nevele). De bestaande klepstuw wordt afgebroken en vervangen door 9 V-vormige drempels in de waterloop.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.