Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Nood aan een verfrissende duik?

Het zwemwater aan de kust scoort zeer goed en ook bijna alle zwem- en recreatievijvers hebben de hoogste score. De actuele zwemwaterkwaliteit kan je altijd online raadplegen op www.kwaliteitzwemwater.be

Lees verder...

Vervang je loden leidingen

In heel wat oude huizen en gebouwen loopt het kraanwater door loden leidingen. Lood kan oplossen in het kraanwater en zo onze gezondheid schaden. De Vlaamse Milieumaatschappij roept op om loden leidingen te vervangen.

Lees verder...

Vandaag hoge ozonconcentraties

Vandaag vrijdag 5 juni wordt het zeer warm met temperaturen die kunnen oplopen tot 32° C in de Kempen. Door het warme en zonnige weer en de luchtvervuiling verwachten we ozonconcentraties tussen 140 en 170 microgram/m3 in de lucht.

Lees verder...

Uitstekende score voor Vlaams zwemwater

Het is veilig zwemmen in de Vlaamse natuurlijke zwemzones. Het zwemwater aan de kust en in de Vlaamse zwemvijvers scoort zelfs in meer dan 80 % van de gevallen uitstekend. Dankzij onze frequente wateranalyses merken we een verminderde waterkwaliteit ook snel op.

Lees verder...

Project Noord-Zuidverbinding afgerond

13/05/2015 De tweede fase van de werken aan de waterloop Noord-Zuidverbinding in Verrebroek is afgerond. In deze fase groef de VMM 100.000m³ grond af. Samen met de eerste fase werd zo in totaal 300.000m³ grond afgegraven. De herinrichting van de Noord-Zuidverbinding is een van de oplossingen om de polder en de aansluitende woonkernen tegen wateroverlast te beschermen en de ecologische verbindingen te herstellen.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.