Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Ozonalarm

Ozonalarm

02-07-2015
2/7 Vandaag is op drie plaatsen in Vlaanderen de alarmdrempel van 240µg/m³ ozon overschreden. In de meetstations van de Vlaamse Milieumaatschappij in Dessel en Aarschot is respectievelijk 255 en 256 µg/m³ ozon gemeten om 15u. In het meetstation van Walshoutem is 263 µg/m³ ozon gemeten om 17u.

Door het warme weer zijn er in het oosten van Vlaanderen heel hoge ozonconcentraties gemeten.

Op sommige plaatsen overschrijden die de alarmdrempel. Volg hier de actuele ozonmetingen in Vlaanderen door de Vlaamse Milieumaatschappij.

Overzicht ozonwaarden donderdag 2 juli 15:00

Overzicht ozonconcentraties op kaart Vlaanderen. Stand van zaken 2 juli 15:00

Vermijd fysieke inspanningen

Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling (kinderen, ouderen, personen met
ademhalingsproblemen,...), doen best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de
buitenlucht tussen 12 en 22 uur. Op plaatsen waar de ozon alarmdrempel wordt overschreden worden de gezondheidsrisico's, voor de meest gevoelige personen en voor iedereen die in de buitenlucht fysieke inspanningen levert, belangrijker.

Iedereen wordt overigens aangeraden tijdens die periode langdurige fysieke inspanningen (bijvoorbeeld joggen) zoveel mogelijk te vermijden, zeker wanneer de alarmdrempel wordt overschreden. Ozonconcentraties zijn binnenshuis gemiddeld de helft lager dan in de buitenlucht.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.