Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Opnieuw hoge ozonconcentraties

Opnieuw hoge ozonconcentraties

03-07-2015
3/7 - Vandaag wordt het opnieuw warm en zonnig. De ozonconcentraties blijven hoog. Vooral in het oosten van Vlaanderen kan de drempel van 180 microgram/m³ overschreden worden. Zaterdag kunnen er ook nog overschrijdingen zijn op plaatsen waar het zonnig blijft. Vanaf zondag zullen de ozonconcentraties wat lager liggen, maar overschrijding is nog niet uitgesloten.

Vandaag wordt het opnieuw erg warm en zonnig met maximumtemperaturen tussen de 29 en 34 °C. De ozonconcentraties blijven hoog en er bestaat een kans dat de drempel van 180 microgram/m³ overschreden wordt, vooral in het oosten van Vlaanderen.

Zaterdag 4 juli zal het erg warm blijven, maar na de middag neemt de bewolking toe en wordt het onweersachtig. Op plaatsen waar het in de namiddag zonnig is, blijft de kans wel groot dat er overschrijdingen zijn. Vanaf zondag wordt het minder warm, zal er wat meer bewolking zijn en wordt het ook wat wisselvalliger. De ozonconcentraties zullen lager zijn dan de voorbije dagen. Maar overschrijdingen zijn niet uitgesloten.

Volg de actuele meetresultaten op onze website.

Gisteren donderdag 2 juli werd op 6 plaatsen in Vlaanderen de drempelwaarde van 180 microgram/m³ overschreden en op 3 plaatsen zelfs de alarmdrempel van 240 microgram/m³. Vooral in het oosten van Vlaanderen lagen de waarden erg hoog.

We raden iedereen aan om geen zware fysieke inspanningen te doen. Ozon kan de gezondheid schaden. Bekijk de ozontips.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.