Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Vandaag hoge ozonconcentraties

Vandaag vrijdag 5 juni wordt het zeer warm met temperaturen die kunnen oplopen tot 32° C in de Kempen. Door het warme en zonnige weer en de luchtvervuiling verwachten we ozonconcentraties tussen 140 en 170 microgram/m3 in de lucht.

Lees verder...

Uitstekende score voor Vlaams zwemwater

Het is veilig zwemmen in de Vlaamse natuurlijke zwemzones. Het zwemwater aan de kust en in de Vlaamse zwemvijvers scoort zelfs in meer dan 80 % van de gevallen uitstekend. Dankzij onze frequente wateranalyses merken we een verminderde waterkwaliteit ook snel op.

Lees verder...

Project Noord-Zuidverbinding afgerond

13/05/2015 De tweede fase van de werken aan de waterloop Noord-Zuidverbinding in Verrebroek is afgerond. In deze fase groef de VMM 100.000m³ grond af. Samen met de eerste fase werd zo in totaal 300.000m³ grond afgegraven. De herinrichting van de Noord-Zuidverbinding is een van de oplossingen om de polder en de aansluitende woonkernen tegen wateroverlast te beschermen en de ecologische verbindingen te herstellen.

Lees verder...

Subsidiëring van riolering onder de loep

23/04/2015 Twintig jaar na de ondertekening van het RIO-besluit (1996) is het tijd voor een grondige analyse en evaluatie van het subsidiëringssysteem voor riolering. Dat lees je in het nieuwe rapport ‘Subsidiebesluit Rioleringen,1996 tot nu. Analyse en toekomstperspectief’.

Lees verder...

Watermeter 2014

De VMM publiceert de vijfde editie van de ‘Watermeter’. Dit jaarlijkse rapport geeft een duidelijk beeld in cijfers van de drinkwatersector in Vlaanderen.

Lees verder...

Terugblik op 2014

In het nieuwe activiteitenverslag van de VMM geven we je een overzicht van de belangrijkste activiteiten en realisaties in 2014. Ook onze interne werking komt aan bod.

Lees verder...

Gezond uit eigen grond

De moestuin is aan een ware opmars bezig in Vlaanderen. Droom je ook van groenten van eigen kweek? Zorg dan voor een gezonde grond, een goede inrichting en ecologisch onderhoud. Hoe je dat doet? Dat vind je vanaf nu allemaal op gezonduiteigengrond.be.

Lees verder...

Wereldwaterdag 22 maart

Op zondag 22 maart is het Wereldwaterdag. Elk jaar focust deze internationale hoogdag van het water op een specifiek aspect van gezond water. Dit jaar is dat ‘duurzame ontwikkeling’.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.