Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Nieuw wachtbekken langs Moenebroekbeek in Lierde

Nieuw wachtbekken langs Moenebroekbeek in Lierde

11-06-2015
De VMM heeft een nieuw wachtbekken aangelegd aan de Moenebroekbeek in Lierde. Op donderdag 11 juni is het nieuwe wachtbekken officieel geopend door Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege.

In 2010 teisterden hevige overstromingen heel Vlaanderen, ook het Denderbekken. Sindsdien heeft Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege al bijkomend € 25 miljoen voorzien om overstromingsschade in Vlaanderen in te perken. Hiermee is onder andere het nieuwe wachtbekken in Lierde gebouwd.

Drie gecontroleerde overstromingsgebieden

Het wachtbekken is het derde gecontroleerd overstromingsgebied dat de Vlaamse Milieumaatschappij aanlegt in het stroomgebied van de Molenbeek te Zandbergen, in de regio Geraardsbergen.  De VMM legde eerder al twee GOG’s aan ter hoogte van de Vuilstraat in Geraardsbergen (GOG Molenbeek) en op de Ophasseltbeek op de grens van Lierde en Geraardsbergen (GOG Ophasseltbeek).

Het nieuwe GOG heeft een capaciteit van 105.000 m³.

Lees meer over bescherming tegen overstromingen 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.