Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Hoge ozonconcentraties tweede helft van de week

Hoge ozonconcentraties tweede helft van de week

29-06-2015
Vanaf dinsdag 30 juni tot minstens vrijdag 3 juli wordt het in Vlaanderen zeer warm met gemiddelde maximale temperaturen die hoger liggen dan 30° C. We verwachten vanaf woensdag dan ook zeer hoge ozonconcentraties.

Vanaf woensdag 1 juli zal de ozonconcentratiedrempel van 180 microgram/m³ overal in Vlaanderen overschreden worden. Vermijd tussen 11.00u en 22.00u dan ook grote lichamelijke inspanningen. Zorg ervoor dat je voldoende drinkt en zoek zo vaak mogelijk koele ruimtes op.

Met baby’s, kleine kinderen en ouderen moet je extra alert zijn. Zorg ervoor dat ze voldoende water, koelte en rust krijgen.

De Vlaamse Milieumaatschappij meet de ozonconcentraties in Vlaanderen. Volg de actuele waarden op de voet via onze website.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.