Vlaanderen.be www.vmm.be

Geef je mening en maak kans op prijzen

Het onderzoeksbureau IPSOS voert momenteel een klantenbevraging uit in opdracht van de VMM. We willen een beter beeld krijgen over hoe we jou kunnen informeren, hoe je ons volgt en welke info je zoekt. Die informatie gaan we gebruiken om onze communicatiekanalen en website verder te verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Vandaag zeer hoge ozonconcentraties

Vandaag zeer hoge ozonconcentraties

01-07-2015
1/7 - Vandaag wordt het zeer warm. We verwachten in heel Vlaanderen zeer hoge ozonconcentraties. We raden iedereen aan om geen zware fysieke inspanningen te doen tussen 12.00u en 22.00u vanavond.

Door de het warme weer kunnen de ozonconcentraties vandaag oplopen tot meer dan 200 microgram/m³ op verschillende plaatsen in Vlaanderen.

De Vlaamse Milieumaatschappij meet de ozon in de lucht in Vlaanderen. Je kan hier de actuele metingen vinden.

Mensen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling (kinderen, ouderen, personen met ademhalingsproblemen, enz) doen best geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht tussen 12.00u en 22.00u. We raden overigens iedereen aan om tijdens die periode langdurige fysieke inspanningen (bv. joggen) te vermijden.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.