Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Nood aan een verfrissende duik?

Nood aan een verfrissende duik?

02-07-2015
Het zwemwater aan de kust scoort zeer goed en ook bijna alle zwem- en recreatievijvers hebben de hoogste score. De actuele zwemwaterkwaliteit kan je altijd online raadplegen op www.kwaliteitzwemwater.be

Voortaan kan je zelfs de zwemwaterkwaliteit vanop het strand op je smartphone opzoeken. De website past zich automatisch aan jouw toestel aan en toont je de meest recente resultaten.

Als je gaat zwemmen: houd het veilig.

In Vlaanderen mag je enkel in erkende zwemwateren gaan zwemmen. Op die locaties worden redders voorzien en controleert de VMM regelmatig de zwemwaterkwaliteit.  Kijk even op www.kwaliteitzwemwater.be. Er is vast een zwemzone bij jou in de buurt!

Kwaliteit van het zwemwater in 2014

Ook uit de evaluatie van de zwemwaterkwaliteit in 2014 bleek dat het Vlaamse zwemwater goed scoort.  Het zwemwater aan de kust en in de Vlaamse zwemvijvers was in meer dan 80 % van de gevallen uitstekend. De overige zwemwateren hadden een goede kwaliteit.

Lees Kwaliteit van het zwemwater in 2014

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.