Vlaanderen.be www.vmm.be

Wateroverlast

24/05/2024 - Vrijdag en zaterdag kan lokaal hevige neerslag vallen. Daardoor zijn kritieke overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen niet uit te sluiten. Ook zondag en begin volgende week blijft er kans op lokale felle buien. Volg de waterstanden en voorspellingen op waterinfo.be.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Bepaal mee waar we zwemwater controleren

Bepaal mee waar we zwemwater controleren

20-07-2015
Elk jaar stellen de Vlaamse Milieumaatschappij en Zorg en Gezondheid een lijst van zwemwaters op die we het jaar daarop zullen controleren. Iedereen die dat wil, kan voorstellen en opmerkingen formuleren tussen 20 juli en 19 augustus 2015.

Bij mooi weer is er niets heerlijkers dan een verfrissende duik . Dat kan in Vlaanderen met een gerust hart, want de hele zomer lang controleert de VMM de kwaliteit van het zwemwater aan de kust en in de zwem- en recreatievijvers in het binnenland. Waar we precies controleren, wordt elk jaar opnieuw bekeken. Daarbij kunnen we alle voorstellen en opmerkingen gebruiken. We roepen dus iedereen op om tussen 20 juli en 19 augustus 2015 te reageren op de ontwerplijst voor 2016.

De herwerkte lijst van zwemwaters kan je bekijken op www.kwaliteitzwemwater.be. Je vindt er ook meer informatie over dit openbaar onderzoek en de manier waarop je kan reageren. De lijst hangt ook uit in elke betrokken gemeente.

Meer weten over de kwaliteit van ons zwemwater? Op onze website vind je alles over de evolutie van ons zwemwater.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.