Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Aangifte heffingen vanaf nu digitaal

Aangifte heffingen vanaf nu digitaal

18-01-2016
De jaarlijkse aangifte voor de heffing op de waterverontreiniging of heffing op de winning grondwater dien je vanaf nu volledig digitaal in.

Niet-particuliere watergebruikers met meer dan 500 m³ leidingwater of water afkomstig van een eigen waterwinning moeten elk jaar tegen 15 maart een aangifte indienen. Tot voor kort moest je die aangifte nog afdrukken, ondertekenen en met de post opsturen. Vanaf dit jaar handel je de volledige aangifte digitaal af via een nieuw online heffingenloket.

Het heffingenloket biedt tal van voordelen:

  • Papier wordt tot een minimum beperkt. Als gebruiker ontvang je enkel een brief met een toegangscode en een korte toelichting.
  • Aanmelden gebeurt veilig en vlot met je eID of token.
  • Gekende gegevens uit je vorige aangiften zijn vooraf ingevuld. Dat maakt de aangifte invullen makkelijker en sneller.
  • Risico's op een foutieve aangifte worden verminderd. In het loket zijn een aantal kwaliteitscontroles ingebouwd die je toelaten om de aangifte meteen te corrigeren.
  • Het loket is ook een digitaal archief. Je aangifte blijft bewaard en kan je volgend jaar terug oproepen.
  • Verzendkosten behoren volledig tot het verleden. Met een druk op knop is het verzenden vanaf nu geklaard.

Voor landbouwers zal de aangifte vanaf 2016 niet meer verlopen via het Mestbankloket van de VLM, maar rechtstreeks via het heffingenloket van VMM. De dier- en teeltgegevens zullen wel nog steeds onderling worden uitgewisseld tussen VLM en VMM.

Ga naar het online heffingenloket

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.