Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Hevige regenval doet waterlopen buiten de oevers treden

Hevige regenval doet waterlopen buiten de oevers treden

15-01-2016
De neerslag die vannacht en vandaag (vrijdag) over het centrum van Vlaanderen trekt, zorgt voor overstromingen langs de onbevaarbare waterlopen. Langs een paar waterlopen zijn kritieke overstromingen niet uitgesloten.

Langs de grotere onbevaarbare waterlopen van 1e categorie zijn het vooral weilanden en akkers die onderlopen, maar in Wezemaal (Rotselaar) kunnen langs De Winge kritieke overstromingen voorkomen. Langs de kleinere waterlopen van 2e en 3e categorie worden er op een aantal locaties kritieke overstromingen verwacht, zoals langs de Kleine Beek in het stroomgebied van de Vondelbeek (Denderbekken) en de Maalbeek in Grimbergen (Dijlebekken). Door de lokaal hevige regenval zijn er ook straten waar de riolen het water niet meer kunnen slikken.

Ook in de namiddag zal er nog extra regen vallen (geschat 10 tot 15 mm), die de waterpeilen op de onbevaarbare waterlopen verder zal doen stijgen. Op verschillende plaatsen zijn de wachtbekkens aan het vullen om te voorkomen dat er huizen onderlopen.

Volg de situatie en de voorspellingen op de voet op www.waterinfo.be.

De meest recente informatie, een overzicht per bekken en interpretatie vind je bij de Waterinfo-berichten.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.