Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Verbouwplannen? Tip: koppel je regenwater af

Elke (ver)bouwer voelt het al een paar weken kriebelen: de lente geeft het startschot voor die (ver)bouwplannen die al een tijdje klaarliggen. Heb je daarbij ingepland om je regenwater van je afvalwater te scheiden? We geven je vijf goede redenen om je regenwater af te koppelen.

Lees verder...

Vissen zwemmen steeds vrijer in Vlaanderen

Vissen komen in Vlaanderen vaak in een doodlopende ‘straat’ terecht. Die knelpunten werkt de VMM stelselmatig weg. Met resultaat: 180 nieuwe of herstelde doorgangen die de voorbije jaren werden gerealiseerd, zorgen voor duidelijk meer vis in onze waterlopen.

Lees verder...

VMM meet luchtkwaliteit in Gent

De VMM start in samenwerking met de stad Gent met metingen van stikstofdioxide in Gent. Vanaf begin juni meten we zes maanden lang op 50 plaatsen in de stad de concentratie stikstofdioxide.

Lees verder...

Luchthaven Zaventem is bron van ultrafijn stof

Wegverkeer is de voornaamste oorzaak van ultrafijn stof, maar ook vliegverkeer kan lokaal een belangrijke bron zijn. Een verkennende studie in opdracht van de Vlaamse Milieumaatschappij toont aan dat Brussels Airport bijdraagt aan ultrafijn stof in de omgeving van de luchthaven.

Lees verder...

Putwater drinken? Eerst controleren

Lekker en goedkoop putwater oppompen in je eigen tuin: geef toe, het klinkt aanlokkelijk. Maar is dat wel gezond? Wie putwater drinkt, moet rekening houden met een mogelijke vervuiling van het grondwater.

Lees verder...

Start bouw 4 vistrappen op de Aa

De Vlaamse Milieumaatschappij is gestart met het bouwen van vier visdoorgangen op de Aa in de gemeenten Kasterlee, Lille en Vorselaar. Die moeten ervoor zorgen dat de vissen opnieuw stroomopwaarts kunnen zwemmen en hun paaiplaatsen kunnen bereiken.

Lees verder...

"Zeg niet te gauw 't steekt niet te nauw!"

Met deze slogan gaat een uitgebreid partnerschap van landbouworganisaties, C.V.B.B., Vlaamse praktijkcentra en Vlaamse overheidsinstellingen zoals VMM resoluut voor het behalen van de doelstellingen voor waterkwaliteit in Vlaanderen.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.