Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Tuinieren zonder pesticiden? Dat doe ik zo!

Tuinieren zonder pesticiden? Dat doe ik zo!

06-06-2016
Of je nu een grote tuin of een bescheiden stadstuin hebt, iedereen kan zijn tuin pesticidenvrij onderhouden. Heb je geen ervaring of groene vingers? Geen nood: nu is er ‘Mijn gifvrije tuin’ op www.vmm.be/zonderisgezonder.

Ecologisch en gifvrij tuinieren zit in de lift. Heb je je ook als eens afgevraagd: hoe voorkom ik  mosvorming of onkruid op mijn terras? Hoe komt het dat deze plant niet goed groeit, of dat de andere alles overwoekert? Vroeger was het een evidentie om naar pesticiden te grijpen. Maar nu weten we dat ze zeer schadelijk zijn voor het milieu én voor onze gezondheid. En het is perfect mogelijk om je tuin gifvrij te onderhouden!

Hoe doe ik het gifvrij?

ButtonDaarom is er nu ‘Mijn gifvrije tuin’. Samen met Velt vzw hebben we onze jarenlange ervaring samengelegd, alle tips gebundeld en geïllustreerd met mooie foto’s en duidelijke tekeningen.

Je kan kiezen tussen vier verschillende types tuin: een stadstuin, een grote tuin, een moestuin of een speeltuin. Voor elke tuin zijn er specifieke tips die je meteen op weg helpen! Grasduin ook eens door de andere tuinen, je doet er misschien inspiratie op.

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.