Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / 2 dode bomen gerooid in Diest

2 dode bomen gerooid in Diest

19-07-2016
Twee dode bomen in Diest zullen in opdracht van de VMM gerooid worden op woensdag 20 juli. Door een schorsziekte vormt een van de bomen een gevaar voor de gezondheid. Daarom nemen we geen risico en laten we ze professioneel verwijderen.

De dode bomen staan tussen de toegangsweg naar het AZ Diest en Park Cerckel. De bomen zijn nu al afgezet met veiligheidshekken en een infobord. Houd voldoende afstand.

Woensdagvoormiddag worden de bomen door specialisten professioneel geveld en afgevoerd. Ook de brandweer en de civiele bescherming zullen assistentie verlenen bij het rooien. Het verwijderen van de bomen zal zo’n twee uur duren.

Waarom rooien?

De ene boom heeft roetschors, een schimmelziekte die niet alleen schadelijk is voor de boom maar ook voor onze gezondheid. De sporen van de schimmel kunnen bij aanraking longaandoeningen veroorzaken. Meer informatie over roetschors vind je hier.

Wie doet wat?

Het rooien zelf gebeurt door een gespecialiseerde firma. De brandweer van Diest staat in voor een waterscherm. Dat zorgt ervoor dat er geen sporen van de schimmel kunnen ontsnappen. De civiele bescherming zorgt voor de luchtdichte container waarin de boom zal afgevoerd worden naar een verbrandingsinstallatie.

De VMM geeft de opdracht voor het kappen van de bomen omdat die op de werfzone staan van de werken aan de Demer. Lees meer over de openlegging van de Demer in Diest.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.