Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Wateroverlast in Limburg en de Kempen

Wateroverlast in Limburg en de Kempen

02-06-2016
Woensdagavond laat en vannacht is zeer veel neerslag gevallen in Limburg. In het Demer- en Maasbekken is zo’n 40 liter per m² gevallen. Dit zorgde voor lokale wateroverlast.

Op verschillende plaatsen zijn zeer hoge waterstanden. Diverse wachtbekkens aangesproken om de wateroverlast te minimaliseren.

Dit kon niet verhinderen dat langs de Herk (onder andere te Wellen) huizen onder water zijn gekomen. Te Zoutleeuw vanuit de Kleine Gete dreigen ook kritieke overstromingen. De Demer staat historisch hoog tussen Hasselt en Diest. Lang de Bosbeek zijn verschillende tuinen en huizen getroffen. De Dommel is ondertussen terug dalend.
In de Kempen worden historische peilen opgetekend. Dit geeft onder andere in Mol en Balen wateroverlast, maar op de meeste plaatsen is het peil ondertussen terug aan het dalen.
De hulpdiensten zijn druk in de weer om de wateroverlast in te perken.
Vanavond neemt de kans op (onweers)buien opnieuw toe. De hoogste waakzaamheid blijft ook geboden voor andere delen in Vlaanderen.
 

Volg de situatie via waterinfo.be

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.