Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Hoge ozonconcentraties

Hoge ozonconcentraties

24-08-2016
24 augustus 2016 - De combinatie van luchtvervuiling met het warme en zonnige weer zal vandaag en de volgende dagen voor hoge ozonconcentraties in Vlaanderen zorgen.

Vandaag 24 augustus wordt het zeer warm en zonnig met maximumtemperaturen die kunnen oplopen tot 34°C in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het zuidoosten. De combinatie van luchtvervuiling met het warme en zonnige weer zal zorgen voor hoge ozonconcentraties in de lucht. Er worden hoogste uurgemiddelde ozonconcentraties verwacht tussen 110 en 145 microgram/m³. Het is echter niet uitgesloten dat de Europese informatiedrempel van 180 microgram/m³ lokaal overschreden zal worden.

De VMM meet de ozonconcentraties in Vlaanderen. De actuele meetresultaten kan je hier live volgen.

Wat te doen bij hoge ozonconcentraties?

Doe geen zware fysieke inspanningen tussen 12.00u en 22.00u. Ozon kan de gezondheid schaden. Met baby’s, kleine kinderen en ouderen moet je extra alert zijn. Lees hier wat je kan doen in droge periodes met veel ozon.

Je kan ook zelf je steentje bijdragen om de luchtverontreiniging te verminderen. Enkele tips voor een betere luchtkwaliteit.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.