Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Niet-kritieke overstromingen

Door de neerslagzone die gisteren en afgelopen nacht over Vlaanderen trok, zijn verschillende onbevaarbare waterlopen buiten hun oevers getreden met niet-kritieke overstromingen tot gevolg.

Lees verder...

Openlegging van de Jeker in Tongeren

Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege zal nog dit jaar 2 miljoen euro vrijmaken voor de openlegging van de Jeker in Tongeren. De VMM kan hierdoor wellicht tegen de zomer van start gaan met dit project.

Lees verder...

Stookadvies wegens slechte luchtkwaliteit

Maandag 19/12/16 is de informatiedrempel van 50µg/m³ fijn stof overschreden in Vlaanderen. Ook voor dinsdag en woensdag worden hoge fijnstofconcentraties in Vlaanderen voorspeld. Daarom adviseren we de bevolking om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren.

Lees verder...

Winnaars Groene Lente bekend

Gent en Hooglede vallen in de prijzen op deze editie van de Groene Lente, een wedstrijd voor mooie en doordachte projecten rond openbaar groen. Uit meer dan 100 inzendingen, heeft de VMM deze projecten beloond omdat ze creatief en doordacht met water omspringen. Aartselaar mag de publieksprijs mee naar huis nemen.

Lees verder...

Stookadvies wegens slechte luchtkwaliteit

Dinsdag 6/12/16 en woensdag worden hoge fijnstofconcentraties in Vlaanderen voorspeld. Daarom adviseren we de bevolking om geen hout te stoken als bijverwarming of om sfeer te creëren. Houtverbranding beperken op dagen met te veel fijn stof heeft een belangrijke positieve impact op de gezondheid.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.