Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Ondertekening charter: eerste stap naar riviercontract voor Kerkebeek

Ondertekening charter: eerste stap naar riviercontract voor Kerkebeek

06-01-2017
De VMM lanceert een project rond het overstromingsrisico van de Kerkebeek en haar zijwaterlopen in Zedelgem en in Sint-Michiels Brugge. Op 6 januari ondertekenen 8 overheden een charter waarmee ze zich engageren om een jaar lang oplossingen te zoeken samen met de burgers, bedrijven en verenigingen in de streek.

Veel rivieren in Vlaanderen zorgden in het verleden al voor overstromingen, ook de Kerkebeek en de andere waterlopen die door Zedelgem en Sint-Michiels Brugge stromen. Gelukkig is er de laatste jaren al veel gebeurd om het overstromingsrisico te verminderen. Maar de overheid kan het niet alleen. Het is belangrijk dat maatregelen en oplossingen ook gedragen en uitgevoerd worden door alle betrokken burgers, bedrijven en verenigingen.

Met de ondertekening van dit charter engageren zich samen met de VMM 7 andere overheden om een jaar lang ideeën en oplossingen te ontwikkelen voor de Kerkebeek, samen met alle betrokkenen. Die oplossingen worden dan opgenomen in het riviercontract voor de Kerkebeek: de rode draad om het overstromingsrisico in de vallei van de Kerkebeek te verminderen, zodat we vooral van het water kunnen genieten.

Doe de test

Wonen jij en/of familie en vrienden in Zedelgem of Sint-Michiels? Doe dan alvast de test op kerkebeek.riviercontract.be en kom te weten hoe groot de overstromingskans er is en hoe de kans stijgt door de klimaatverandering.

Wil je meer doen? Dan kan je bijvoorbeeld meedenken op het startevent op woensdagavond 15 februari om 19u in de zaal Braambeier in Zedelgem (Loppemsestraat 14a) of op dinsdagavond 21 februari om 19u in Ontmoetingshuis Onze Ark (Sint-Michielslaan 33, Sint-Michiels). Je krijgt de kans om met de gemeente, de waterbeheerders en andere betrokkenen te overleggen en mee te denken over oplossingen.

Meer weten?

Volg alles op kerkebeek.riviercontract.be! Je vind er alle informatie en nieuws over het project terug. Via de website kan je je inschrijven of deelnemen aan de verschillende stappen van het project.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.