Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Vandaag hoge ozonconcentraties

Vandaag hoge ozonconcentraties

14-09-2016
Vandaag woensdag 14 september verwachten we hoge ozonconcentraties in Vlaanderen. De kans op een lokale overschrijding van de Europese informatiedrempel is klein, maar wordt niet uitgesloten.

Gisteren dinsdag 13 september 2016 waren er hoge ozonconcentraties in Vlaanderen. De hoogste uurgemiddelde ozonconcentratie werd gemeten in Sint-Kruis-Winkel (Gent): 174 µg/m3. Het blijft ook vandaag uitzonderlijk warm voor de tijd van het jaar. De opstapeling van de luchtvervuiling de voorbije dagen en het zonnige en warme weer zullen opnieuw zorgen voor hoge ozonconcentraties. Die kunnen nog iets hoger oplopen dan gisteren.

De VMM meet de ozonconcentraties in Vlaanderen. De actuele meetresultaten kan je hier live volgen.

Wat te doen bij hoge ozonconcentraties?

Doe geen zware fysieke inspanningen tussen 12.00u en 22.00u. Ozon kan de gezondheid schaden. Met baby’s, kleine kinderen en ouderen moet je extra alert zijn. Lees hier wat je kan doen in droge periodes met veel ozon.

Je kan ook zelf je steentje bijdragen om de luchtverontreiniging te verminderen. Enkele tips voor een betere luchtkwaliteit.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.