Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief

Overzicht

 Volg VMM via RSS

 

Hoge waterstanden langs onbevaarbare waterlopen

De regenzone van woensdagavond was op veel plaatsen redelijk intens en zorgde voor maximale neerslaghoeveelheden van ongeveer 28mm (regio Gent). Vooral in Oost- en West-Vlaanderen zorgde dit in (in combinatie met de smeltende sneeuw) voor sterke peilstijgingen van de onbevaarbare waterlopen met uitgebreide niet-kritieke overstromingen van akkers en weilanden als gevolg. Verschillende van onze wachtbekkens zijn (gedeeltelijk) gevuld of nog aan het vullen (vooral in Oost-Vlaanderen).

Lees verder...

Openbaar onderzoek aanduiding zwemwateren

Jaarlijks stellen de Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Zorg en Gezondheid een lijst van zwemwateren voor waar volgend badseizoen (mei – september) de waterkwaliteit wordt gecontroleerd. De nieuwe lijst voor 2018 ligt nu voor in openbaar onderzoek tot 11 januari en omvat 42 badzones aan de kust en 47 zwemzones in het binnenland.

Lees verder...

Heffingsbiljet 2017 voor gezinnen verzonden

Gezinnen die in Vlaanderen grondwater gebruiken of abonnee zijn van Brabant Water, krijgen jaarlijks een heffing toegestuurd door de VMM. Zo betalen ze mee voor de zuivering van het afvalwater. Binnenkort krijgen deze gezinnen het heffingsbiljet voor 2017 in de bus.

Lees verder...

Droogterapport 26 juli 2017

De maand juli zal voor het grootste deel van Vlaanderen een relatief normale maand worden qua neerslag, met uitzondering van het zuidwesten van Vlaanderen. Op korte termijn is de kritieke situatie met betrekking tot neerslag daardoor bijna in heel Vlaanderen geweken, maar het neerslagdeficit van de voorbije droge 3 maanden is nog duidelijk merkbaar, vooral in het westen van Vlaanderen. Dit houdt in dat het potentieel risico op droogte blijft bestaan.

Lees verder...

Verbod op gebruik pesticiden met glyfosaat

Het verbod op gebruik van glyfosaat door particulieren is vandaag ingegaan. De maatregel komt er omdat glyfosaat mogelijk schadelijke effecten heeft op onze gezondheid en op het milieu. Wie vreest dat zijn tuin, oprit of terras nu een wildernis zal worden, kan op twee oren slapen: er zijn heel wat goede alternatieven voor handen.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.