Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!

Tuinieren zonder pesticiden. Kleine daad, schoon resultaat!

23-03-2018
Pesticiden zijn schadelijk voor mens en milieu. Maak er deze lente eindelijk komaf mee! Breng ze op zaterdag 21 april 2018 binnen in een van de 280 deelnemende containerparken. In ruil ontvang je een handige voegenborstel (zolang de voorraad strekt).

Planten in de voegen van het terras of onkruid op het wandelpad in de tuin? We grijpen gemakshalve naar pesticiden die schadelijk zijn voor mens en milieu. Ze komen in onze waterlopen terecht en tasten het grondwater aan. Pesticiden bedreigen zo het water waaruit drinkwater gemaakt wordt. Daarom lanceren we in heel Vlaanderen de actie “Een kleine daad, schoon resultaat” op zaterdag 21 april 2018.

Wees er dus snel bij en kom met je pesticiden naar jouw containerpark.

Kijk gauw of jouw park deelneemt aan de actie.

 

Tips & tricks voor een gezonde tuin of terras

Een tuin of terras onderhouden zonder schadelijke hulpmiddelen is perfect mogelijk. 53% van de Vlamingen doet dit al zonder pesticiden. Zo kan je bijvoorbeeld varens planten op schaduwrijke plaatsen in plaats van gras om mosvorming te vermijden, of door te vegen of te krabben onkruid tussen je tegels verwijderen.

Meer tips & tricks lees je op onze website www.mijngifvrijetuin.be.

Volg ook onze Facebookpagina voor leuke weetjes of om informatie uit te wisselen!

Tot zaterdag 21 april!

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.