Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Europees Project Zuivere Lucht succesvol gelanceerd

Europees Project Zuivere Lucht succesvol gelanceerd

30-05-2018
Dinsdag 29 mei kwam een 70-tal geïnteresseerde bezoekers naar het startevenement van het Europese Project Zuivere Lucht (ZULU) in Antwerpen. Binnen dit project ijvert de VMM samen met vier partners voor een betere luchtkwaliteit.

Meer en meer mensen willen weten hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit en hoe die verbeterd kan worden. Daarom slaat de VMM binnen het Europese Interreg 'Project ZULU' de handen in elkaar met partners uit Vlaanderen en Nederland. We rollen innovatieve luchtzuiveringstechnieken uit en zoeken samen met bewoners naar lokale acties om de luchtkwaliteit te verbeteren.

Logo project zuivere lucht, Interreg Vlaanderen-NederlandOp het startevenement maakten bewoners, beleidsmakers, experts, scholen en kinderdagverblijven kennis met de partners van het project en de problemen die we willen aanpakken. Daarnaast voerden we live-luchtkwaliteitsmetingen uit waarbij we aantoonden dat veel activiteit zorgt voor veel fijn stof.

Deelnemers ontdekten de gevolgen van de luchtkwaliteit en welke impact dit kan hebben op termijn. Dankzij onze internationale samenwerking kunnen we gemakkelijker oplossingen vinden voor de problemen rond luchtkwaliteit.

Lees meer over Project Zuivere Lucht

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.