Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Nieuw skeletbestek helpt gemeenten bij opmaak rioolinventaris

Nieuw skeletbestek helpt gemeenten bij opmaak rioolinventaris

03-06-2019
Een goed, kosten-efficiënt rioleringsbeleid start met een nauwkeurige inventaris van de bestaande riolering. Voor kleinere gemeenten is dat een hele opgave. Daarom hebben de VMM en Informatie Vlaanderen samen het skeletbestek water- en rioolbeheer uitgebreid. Met het nieuwe bestek kunnen gemeenten hun rioleringsstelsel laten opmeten door landmeters.

Voordelen voor landmeters, rioolbeheerders en de overheid

Via de GRB-skeletbestekken van Informatie Vlaanderen voeren landmeters in Vlaanderen steeds onderling compatibele metingen uit. In samenwerking met VMM zijn de specificaties voor de metingen nu zo opgesteld, dat ze nadien naadloos in de rioolinventaris van VMM kunnen opgenomen worden. De VMM bouwt samen met steden, gemeenten en rioolbeheerders één Vlaamse rioolinventaris uit die toelaat om beter samen te werken aan een planmatige uitbouw van een kosten-efficiënte rioleringsinfrastructuur.

De specificaties zijn ook compatibel met het datamodel dat gebruikt wordt voor de leidinggegevens in het KLIP en IMKL zodat je met een enkele opmeting aan drie verschillende verplichtingen kan voldoen. 

Bekijk hier de nieuwe specificaties en template.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.