Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / Milieuschade beperkt na gescheurde mestzak in Maarkedal

Milieuschade beperkt na gescheurde mestzak in Maarkedal

24-02-2021
Maandag werd door een goede en snelle interventie van de lokale overheid, VMM, VLM en de Provincie Oost-Vlaanderen voorkomen dat 100 000 tot 200 000 liter vloeibare mest via het landbouwperceel in de Marie Borrebeek stroomde.

Een oplettende buurtbewoner bracht de boer, brandweer en gemeente Maarkedal op de hoogte. Samen met de VMM, VLM en Provincie Oost-Vlaanderen (waterbeheerder) werd erger voorkomen. Om ervoor te zorgen dat de mest niet verder in de Marie Borrebeek en richting de Maarkebeek kon stromen, werd een aarden dam aangelegd in de beek. 

 De VMM stond klaar om extra beluchters te plaatsen in de stroomafwaarts gelegen Maarkebeek, maar uit de veldmetingen bleek dat de vervuiling op de Marie Borrebeek en de Maarkebeek beperkt bleef. We namen stalen die later de werkelijke impact op de ontvangende waterlopen zullen tonen. De technische dienst van de gemeente graaft het verontreinigde stuk waterloop verder af.

 Aarden damStaalname

                                                                                                       

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.