Vlaanderen.be vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Openbaar onderzoek Nationaal actieplan voor reductie van pesticiden (NAPAN)

Openbaar onderzoek Nationaal actieplan voor reductie van pesticiden (NAPAN)

Het openbaar onderzoek over het Programma 2018-2022 van het Nationaal Actieplan voor de reductie van pesticiden (NAPAN) is van start gegaan. Je kan het programma raadplegen en tot 10 april 2017 opmerkingen geven.

NAPAN heeft als doel het gebruik van pesticiden en hun impact op het leefmilieu en de volksgezondheid te beperken. Dit plan verzamelt de acties van alle overheden over dit thema. Je vindt er dus zowel federale acties als acties van de Waalse en Vlaamse overheden en van het Brussels Hoofdstedelijk gewest.  Je kan het programma per gewest downloaden via search.fytoweb.be.

Vlaams engagement bevestigd

In Vlaanderen zetten we al jaren sterk in op de reductie van pesticiden. Die engagementen werden al eerder opgenomen in het eerste Vlaamse actieplan Duurzaam pesticidengebruik 2012-2017. Het Vlaamse actieplan Duurzaam pesticidengebruik 2018-2022 is een onderdeel van het NAPAN waarvan het openbaar onderzoek nu loopt. Duurzaam pesticidengebruik wordt door de VMM opgevolgd, met als bekendste uithangbord de campagne Zonder is gezonder.

Een groot deel van de Vlaamse acties zijn ook opgenomen in stroomgebiedbeheerplannen.

Zonder is gezonder

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.

» Over VMM

Dit is een officiële website van de Vlaamse overheid