Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge ozonconcentraties

Donderdag 11/08 tot zondag 14/08 verwachten we veel ozon in de buitenlucht en kan de informatiedrempel ozon van 180 microgram/m³ lokaal overschreden worden. Wie gevoelig is aan luchtverontreiniging, kinderen en ouderen vermijden dan best zware fysieke inspanningen in de buitenlucht tussen 12 en 22 uur. Na het weekend zal de luchtkwaliteit stilaan verbeteren.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Lucht / Evolutie luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit: hoe proper is de lucht die we inademen?

De luchtkwaliteit  verbetert al decennia op veel plaatsen in Vlaanderen.  Op de meeste plaatsen halen we al de Europese luchtkwaliteitsdoelstellingen, maar dat betekent nog niet dat de lucht ook altijd gezond is. Vlaanderen haalt nog steeds niet de advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat heeft een impact op de gezondheid en op vegetatie en biodiversiteit.

Hoe evolueert de luchtkwaliteit in Vlaanderen >>

 

Hoe evolueert de luchtkwaliteit in Vlaanderen?

Bekijk op onderstaande kaart de jaargemiddelde luchtkwaliteit in Vlaanderen. Onderaan de kaart kan je doorklikken naar voorgaande jaren.

Actuele luchtkwaliteit »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.