Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Lucht / Evolutie luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit: hoe proper is de lucht die we inademen?

De luchtkwaliteit  verbetert al decennia op veel plaatsen in Vlaanderen.  Op de meeste plaatsen halen we al de Europese luchtkwaliteitsdoelstellingen, maar dat betekent nog niet dat de lucht ook altijd gezond is. Vlaanderen haalt nog steeds niet de advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dat heeft een impact op de gezondheid en op vegetatie en biodiversiteit.

Hoe evolueert de luchtkwaliteit in Vlaanderen >>

 

Hoe evolueert de luchtkwaliteit in Vlaanderen?

Bekijk op onderstaande kaart de jaargemiddelde luchtkwaliteit in Vlaanderen. Onderaan de kaart kan je doorklikken naar voorgaande jaren.

Actuele luchtkwaliteit »

Opmerking: Door betere wetenschappelijke inzichten, verbeteringen en correcties in de berekeningsmodellen zijn niet alle jaren één op één te vergelijken, meer info »

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.