Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Lucht / Evolutie luchtkwaliteit / Modelleringstools

Modelleringstools

Volgende tools worden gebruikt voor milieueffectrapportage (MER). Je kan er ook gratis mee aan de slag om de lokale luchtkwaliteit en de effecten van beleidsmaatregelen op de luchtkwaliteit te modeleren.

IMPACT

Met IMPACT modelleer je de lokale luchtkwaliteit. Je gebruikt het model om de concentraties en depositie van luchtverontreiniging te berekenen in de buurt van (agro-)industriële bronnen. IMPACT is ook bruikbaar voor het doorrekenen van de effecten van verkeer in een open omgeving (= straten waar de bebouwing op meer dan 30m van het midden van de weg staat). Met het model kan je het effect berekenen van projecten waarbij verkeersinfrastructuur wordt aangelegd of voor projecten die extra verkeer genereren.

Lees verder...

CAR Vlaanderen

In straten waar gebouwen op minder dan 30 meter van het midden van de weg staan, gebruik je CAR Vlaanderen om het effect van verkeersprojecten op de luchtkwaliteit te modelleren. Je kan het model gebruiken voor infrastructuurprojecten of projecten die extra verkeer genereren. CAR Vlaanderen gebruik je ook voor de aanpak van street canyons.

Lees verder...

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.