Vlaanderen.be www.vmm.be

Hoge waterstanden

21/05/2024 - Na de regen van de afgelopen dagen in het oosten van Vlaanderen staan verschillende waterlopen nog boven hun waakstand. De wachtbekkens worden zo veel mogelijk geledigd om capaciteit vrij te maken voor het opvangen van de verwachte neerslag. Aangezien de komende dagen opnieuw neerslag wordt voorspeld en de bodem verzadigd is, kan de hoogwaterperiode blijven aanhouden.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Nieuws / Archief / De Week van het Water 2024 was een succes

De Week van het Water 2024 was een succes

04-04-2024
De Week van het Water 2024 is officieel afgerond. Een dikke week lang liet heel Vlaanderen zich van zijn meest waterbewuste kant zien.

Meer dan 130 organisaties hebben dankzij 123 activiteiten in, op of rond water een krachtig signaal gegeven: samen hebben we bewezen dat het thema water leeft en dat we naar een waterbewuste en duurzame toekomst kunnen werken. De verscheidenheid aan activiteiten en het enthousiasme bij de deelnemers zijn een mooie bevestiging voor de campagne.

De hoogtepunten van de week zijn vastgelegd in enkele sfeerbeelden.

Bekijk de foto’s hier »

 

 

De Week van het Water komt terug in 2025

Niet te vergeten is onze ambassadrice Saartje, die zelf ook een onvergetelijke week beleefde en iedereen aanmoedigt om volgend jaar opnieuw deel te nemen. Zet daarom 22 tot 30 maart 2025 alvast in je agenda.

 

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.