Vlaanderen.be www.vmm.be

Aangepaste dienstverlening heffingen ter preventie van het coronavirus

Het gratis 0800-nummer voor de kleinverbruikers heffingen is momenteel niet bereikbaar. Lees hier hoe je onze diensten kan bereiken.

Lees meer…
Je bent hier: Home / Water / Heffingen

Heffingen

Iedereen die water verbruikt van een watermaatschappij of een eigen waterwinning, of water loost, moet een bijdrage voor de zuivering van het afvalwater betalen.

  • Particulieren die enkel leidingwater gebruiken, betalen die bijdrage via de waterfactuur die ze van hun watermaatschappij ontvangen.
  • Wie een eigen waterwinning heeft of meer dan 500m³ water per jaar verbruikt, betaalt een heffing op de waterverontreiniging.
  • Pomp je grote hoeveelheden grondwater (>500m³/jaar) op? Dan is er nog een bijkomende heffing op de winning van grondwater.

Heffingenloket

Grootverbruikers moeten elk jaar voor 15 maart een aangifte van hun waterverbruik indienen. De aangifte invullen verloopt digitaal, via het heffingenloket.

Ook landbouwers vullen de aangifte rechtstreeks in het heffingenloket in. De diergegevens zullen wel nog steeds onderling worden uitgewisseld tussen VLM en VMM.

Naar het loket

 

 

In de week van 20 januari ontvang je een brief met de toegangscode voor het loket. De aangifte heffingsjaar 2020 kan worden ingediend tot en met 14 maart 2020.

Kleinverbruikers

Heffingsbiljet ontvangen?

Vanaf half oktober verstuurt de VMM een heffingsbiljet naar de gezinnen die eigen grondwater gebruiken.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.