Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Wetgeving / Algemeen waterverkoopreglement

Algemeen waterverkoopreglement

Het waterverkoopreglement omschrijft de rechten en plichten van enerzijds de waterbedrijven en de rioolbeheerders en anderzijds hun klanten. Het vormt een algemeen kader voor de dagelijkse relatie tussen beide partijen.

Het algemeen waterverkoopreglement legt de regels vast voor o.a.:

  • de levering en kwaliteit van leidingwater;
  • de waterfactuur
  • de verplichte keuring van de privéwaterafvoer, de binneninstallatie, installaties voor tweedecircuitwater en niet-aangesloten binneninstallaties;
  • de sanering van het afvalwater;
  • de afvoer van regenwater;
  • de aanrekening van de kosten.

Titel: Besluit van de Vlaamse Regering van 8 april 2011 houdende bepalingen van rechten en plichten van de exploitanten van een openbaar waterdistributienetwerk en hun klanten met betrekking tot de levering van water bestemd voor menselijke consumptie, de uitvoering van de saneringsverplichting de niet-aangesloten binneninstallatie en installaties voor tweedecircuitwater in onroerende goederen die niet aangesloten zijn of worden op het openbaar waterdistributienetwerk, en het algemeen waterverkoopreglement

Publicatie: Belgisch Staatsblad 10 juni 2011, gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering van 6 december 2013 (Belgisch Staatsblad 10 januari 2014) en gewijzigd bij het Besluit van de Vlaamse Regering van 5 februari 2016 (Belgisch Staatsblad 22 maart 2016), het Besluit van de Vlaamse Regering van 24 mei 2019 (Belgisch Staatsblad 21 juni 2019).

Download het algemeen waterverkoopreglement

 

 

Raadpleeg de gecoördineerde wettekst in de Vlaamse Codex

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.