Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Evenementen / Archief / Demerdag 27 september

Demerdag 27 september

07-07-2022
Save the date! Op dinsdag 27 september organiseren het bekkensecretariaat Demerbekken en de partners van het project Life Delta de achtste Demerdag, ditmaal in Diest.

 

Stroomopwaarts Diest stromen verschillende Haspengouwse, Hagelandse en Kempische beken op korte afstand samen met de Demer. De Demervallei met het Schulensbroek en Webbekomsbroek-Borchbeemden vormt een uniek overstromingslandschap. Het gebied speelt vandaag een belangrijke rol in het waterbeheer en het natuurbehoud in Vlaanderen. In dit bijzondere gebied werken Natuurpunt, de VMM, het ANB en Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren aan het inspirerende project Life Delta.

 
Tijdens de Demerdag stellen we dit project graag voor. Dat doen we met excursies in de voormiddag en boeiende presentaties in de namiddag. Naast het Life Delta-project zullen we het die dag ook hebben over de overstromingen, de waterkwaliteit en de integrale projecten in het hele Demerbekken.

Het programma en de mogelijkheid tot inschrijving volgt nog.

 

8ste Demerdag - partners

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en klimaat(adaptatie) zijn onze kerntaken.