Vlaanderen.be www.vmm.be
Je bent hier: Home / Kaarten & cijfers / Oude meetresultaten / Luchtkwaliteit op zak met BelAir-app / FAQ BelAir / CurieuzeNeuzen gaf een ander resultaat dan de app?

CurieuzeNeuzen gaf een ander resultaat dan de app?

Dat kan. Bij CurieuzeNeuzen werd namelijk enkel stikstofdioxide een maand lang gemeten. Het resultaat is omgezet naar een jaargemiddelde en afgetoetst aan de lange termijn doelstelling voor stikstofdioxide.

. Je CurieuzeNeuzenresultaat geeft zo een idee van de  luchtkwaliteit op de lange termijn en de chronische gezondheidseffecten. De luchtkwaliteitskaarten die je de langetermijnimpact tonen, kan je raadplegen op onze website: www.vmm.be/data/luchtkwaliteit-in-je-eigen-omgeving

In de app tonen we daarentegen je de modelberekening o.b.v. de actuele luchtkwaliteitsresultaten voor verschillende parameters (fijn stof, ozon, stikstofdioxide,…). De resultaten kunnen van dag tot dag en zelfs uur tot uur verschillen. De resultaten worden afgetoetst aan de korte termijn doelstellingen voor luchtkwaliteit. Zo schat de app de impact op de gezondheid van luchtvervuiling op korte termijn in (= acute gezondheidseffecten).

Je resultaat van CurieuzeNeuzen en de actuele berekening in de app kunnen dus grondig verschillen.

De VMM, jouw oplossingsgerichte partner voor een klimaatbestendige leefomgeving.

» Over VMM

Wil je deze gegevens hergebruiken? Dat kan mits bronvermelding: www.vmm.be.

Bekijk onze datalicentie.

vmm.be is een officiële website van de Vlaamse overheid

Elke dag opnieuw werkt de Vlaamse Milieumaatschappij aan het milieu van morgen. Water, lucht en milieurapportering zijn onze kerntaken.